Wie bedacht Pokemon?

De bedenker van Pokémon is Satoshi Tajiri. hij woont vlakbij Tokio. Hij vond insecten en videogames interessant. Hij is 49 jaar oud. Toen in 1991 de game boy (game boy is de allereerste Nintendo DS) uitkwam, kreeg hij nieuwe ideeën. Hij leerde veel van de technologie om een game boy met een kabel (linkkabel) aan elkaar te maken. Samen met Shigeru Miyamoto bedacht hij een nieuwe technologie voor de linkkabel. Hij bedacht insecten die uitgewisseld werden via de linkkabel, die dan zouden evolueren in nieuwe en betere Pokémon. Het was vooral belangrijk voor hem dat de Pokémon niet gevaarlijk waren: wanneer ze een gevecht verliezen, gaan ze niet dood, maar worden ze tijdelijk uitgeschakeld.

De makers van Nintendo waren in het begin niet echt enthousiast over dit nieuwe idee. Toch probeerden ze het en Satoshi werkte tenslotte zes jaar aan Pokémon. Verder werkte hij samen met Shigeru Miyamoto het spel verder uit. Shigeru Miyamoto heeft Mario, Donkey Kong, The legend of Zelda en Pikmin, bedacht.

Als een eerbetoon aan zichzelf hebben ze Ash Ketchum in de Pokémon films bij zijn Japanse naam Satoshi genoemd en Gary Oak Shigeru. Een andere vriend van Satoshi, die ook in het gamefreakteam zat is Ken Sugimori. Deze man heeft alle Pokémon getekend. Tracey, een andere vriend van Ash (Satoshi), wordt in Japan Ken genoemd.

bedenker pokemon

Één reactie

Plaats een reactie